2013 m. balandžio 11 d., ketvirtadienis

Kasdienis gidas į sąmoningą gyvenimą

Knygą "Pabudimas. Kasdienis gidas į sąmoningą gyvenimą" gavau su vasario mėnesio knygų siunta, apie kurią rašiau įraše Proto pergalė. Knygoje pateikiama po prasmingą įrašą kiekvienai dienai, nuo sausio 1-osios iki gruodžio 31-osios. Taip knyga priverčia gilintis į save ar bent trumpam susimąstyti kasdien. 
Pradėjau nuo vasario vidurio, kai pirmą kartą atsiverčiau knygą. Pradžioje gan dažnai praleisdavau po keletą dienų. Šiuo metu skaitau kasdien - jau daug dienų, kai knygoje kalbama apie vidinį vaiką, kas man šiomis dienomis labai įdomu. Siekiu vėl surasti savo vidinį vaiką ir juo pasirūpinti.

Nepasakysiu nieko daugiau nei knygos autorė Shakti Gawain yra parašiusi įžangoje. Pateikiu ištrauką:
Dauguma mūsų šiandienos pasaulyje keliauja link sąmonės. Mes stengiamės geriau suderinti savo individualius ir kolektyvinius gyvenimus su gamtos dėsniais ir universaliais principais, kad gyventume pusiausvirą ir harmoningą gyvenimą su savimi, kitais, su Žeme. Šiandien be asmeninių reikalų dar patiriame ekologinių, socialinių ir politinių iššūkių, taigi svarbu, kad išmoktume gyventi sąmoningiau. Kiekvienas, prisiimdamas atsakomybę gyventi savąjį gyvenimą sąmoningai, gali tapti pavyzdžiu, skatinančiu ir kitus elgtis taip pat. 
Mokymasis gyventi kasdienį gyvenimą sąmoningai yra nuolatinis, vis gilėjantis, visą gyvenimą trunkantis procesas. Todėl tuirme susisiekti su savo dvasine išmintimi ir integruoti ją į kitus mūsų lygmenis - protinį, emocinį bei fizinį. O ji meta mums iššūkį - liepia paleisti atpažintus senus šablonus bei tikėjimus ir visose gyvenimo srityse atsiverti naujiems dalykams.
Tikiuosi, ši knyga padės jums kasdieniame gyvenime. Kiekvienos dienos įraše yra antraštė, trumpa žinia arba patvirtinimas ar klausimas. Vieni įrašai gali įkvėpti, priversti susimąstyti, kiti - sukelti pasipiktinimą, mesti iššūkį giliau pažvelgti į savo tikėjimą, jausmus ir gyvenimo būdą. Jūs su manim galite sutikti arba nesutikti. Mano siekis - skatinti jus labiau pažinti savąsias tiesas.
Knyga sudaryta pagal tam tikrus dalykus arba temas, kurios gali tęstis dieną ar kelias, savaitę, o gal dvi, galbūt mėnesį.
Oficialus knygos aprašymas
Tegu kiekviena diena priartina jus prie aukštesnės sąmonės. Ši graži, nauja Pabudimo knyga padės jums rasti kelią, kuriuo turėtumėte žengti, kad aptiktumėte gyvenimą valdančius dvasinius principus.
365 įrašai yra išdėstyti pagal kalendorių kiekvienai dienai. Kiekviename jų rasite mintį, kuri privers susimąstyti, nes jose paslėpta išmintis, jie paskatins medituoti arba rasite juose klausimą pamąstymui. Šios universalios tiesos padės jums atsisakyti senų elgesio taisyklių ir fiziškai, protiškai, emociškai bei dvasiškai atsiverti naujoms.
Asmeninio augimo ir sąmonės pradininkė Shakti Gawain yra daugybės labai populiarių autorė. Visame pasaulyje buvo parduota daugiau nei dešimt milijonų jos knygų. Ji veda seminarus ir tūkstančiams žmonių padėjo išsiugdyti didesnę darną bei susikurti gyvenimo pilnatvę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą